Геннадій Москаль вимагає кримінальної відповідальності за контрабанду

Голова Закарпатської ОДА переконаний, що доки це не буде зроблене, жодна боротьба з контрабандистами не стане ефективною.

Як повідомила прес-служба ОДА, вже два тижні у краї працюють співробітники Головного управління СБУ, а цієї ночі до них приєднався ще спеціальний відділ фіскалів. Ціль у правоохоронців одна- боротьба з контрабандою на закарпатських кордонах. Ці дії, імовірно, були зроблені за ініціативою керівника НАБУ Ситника, який визначив подолання контрабанди пріоритетним на Західній Україні.

Однак Г.Москаль переконаний, що це марне витрачання грошей, аж доки не буде повернена кримінальна відповідальність за контрабанду.

– На Закарпатті є рекордсмени, які понад сто разів притягалися до адміністративної відповідальності за контрабанду, і продовжують займатися нею далі. Для них не страшні ні НАБУ, ні головне управління «К» СБУ, ні спецпідрозділи ДФС, ні «чорна», ні навіть «голуба» сотня. Тому що все, що вони можуть, – це вилучити контрабанду, накласти за неї штраф і відпустити порушника. Який наступного дня знову понесе коробку сигарет у сусідню країну, – запевняє політик.

Нагадаємо, законопроект Москаля і деяких закарпатських нардепів про повернення кримінальної відповідальності за контрабанду не пройшов навіть перше читання у ВРУ.