В Ужгороді розроблять план озеленення міста

Нині в Ужгородській міській рада відбулася нарада, де обговорювали питання озеленення міста.

На зустрічі були присутні заступники міського голови Іштван Цап та Олександр Габор, головний архітектор міста Олег Боршовський, головний спеціаліст державного підприємства Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “Діпромісто” імені Ю.М.Білоконя Тетяна Любак, представники біологічного факультету УжНУ Інна Бесеганич та Андрій Сойма, керівник комунального підприємства «УжАгромікс» Іван Опаленик та інші.

Обласний центр Закарпаття в останні роки втратив багато зелених насаджень, тому своїм завданням нинішня міська влада бачить у збільшенні в Ужгороді кількості зелених зон, наведенні ладу в діючих парках та скверах. Допомагають у цьому науковці УжНУ, днями до Ужгорода запросили й фахівця з Києва.

Тетяна Любак цього тижня в Ужгороді збирає інформацію про існуючі зелені насадження. Найбільше проблем, за її словами, із насадженнями на міжквартальних територіях, бо жодної інформації щодо них нема, на відміну від парків і скверів.

Спільно з управлінням архітектури та містобудування Ужгородської міської ради уже опрацювали перелік питань, відповідь на які можуть дати, зокрема, структурні підрозділи Ужгородської міської ради, облдержадміністрації: поінформувати про зелені насадження, які знаходяться на територіях закладів освіти, культури, медицини, які у їх віданні.

Наступний приїзд до міста Тетяна Любак планує на вересень, щоби оглянути перспективні території. Її робота полягає у тому, щоб надати пропозиції щодо розробки комплексного перспективного плану озеленення Ужгорода.

У контексті зазначеного завдання, на думку учасників наради, насамперед необхідно провести інвентаризацію наявних зелених насаджень, аби мати можливість якісного перспективного планування озеленення Ужгорода.