Ужгородці взяли участь у Всеукраїнській акції «Година Народовладдя»

23 серпня до Дня Незалежності на центральних площах у 18 населених пунктах України відбулась Всеукраїнська акція «Година Народовладдя», під час якої громадяни відповідали на запитання: «Чи керуєте ви країною?» та могли долучитись до різних активностей на користь свого міста.

Долучився до акції і Ужгород.  Представники «Активної Громади» до Дня Незалежності України закликали українців замислитися над тим, чи можуть вони впливати на долю свого міста та країни в цілому. Так під час опитування від перехожих можна було почути:

«Я відчуваю себе господинею міста лише певною мірою. Мені хочеться чистоти, благоустрою території, але в буденності звикаєш до бруду та занедбаності», – розповіла Оксана з Ужгорода.

У ході заходу, організатори акції прямо на місці пропонували перехожим звернутись до міського голови чи депутатів зі зверненням або петицією, щоб вирішити одну з місцевих проблем.

«Звернення потрібно писати меру, але часом бракує часу і натхнення. Робота, сім’я… для чого ми їх тоді обираємо, якщо маємо ще підказувати, що вони погано працюють?» – здодала пані Оксана .

Також важливо відзначити, що під час акції координатори Ініціативи розповідали місцевим мешканцям про види інструментів участі, як ними можна користуватись та показували структуру місцевого самоврядування і основних її гравців.

«Цією акцією ми хотіли привернути увагу людей та нагадати їм, що саме вони можуть впливати на стан справ у своїй громаді, навіть державі якщо не будуть байдужими. Достатньо взяти написати запит, звернення, електронну петицію чи висловити свою позицію на громадських слуханнях – і Вас почують. Говоріть із сусідами, знайомтесь і дійте спільно. Адже ми громадяни цієї країни – є носієм влади, тому реалізуймо це», – підкреслив координатор «Активної Громади» Ужгорода Микола Яцков.

Організатором акції виступила Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» від Інституту «Республіка».

zaholovok.com.ua