На Закарпатті колишній працівник міліції зберігав зброю та 33 тисячі набоїв

Набрав законної сили вирок Ужгородського суду стосовно колишнього міліціонера, обвинуваченого за ч. 1 ст. 263  Кримінального кодексу, інформує прес-група УСБУ області.

Слідчі СБУ в Закарпатській області встановили, що під час служби в правоохоронному органі відповідав за професійну та вогневу підготовку співробітників міліції. Маючи доступ до боєприпасів, призначених для проведення професійних навчань, він привласнив майже 33 тисячі набоїв різного калібру, сто грамів вибухової речовини та перероблену під вогнепальну зброю гвинтівку “ІЖ”.

Співробітники СБУ в Закарпатській області вилучили небезпечні предмети під час обшуку службових приміщень і місця проживання міліціонера та попередили потрапляння зброї, боєприпасів, вибухової речовини у вільний обіг.

Дії підполковника міліції були кваліфіковані як незаконне зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухової речовини. Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі зі встановленням одного року іспитового терміну. Засудженого також зобов’язано не виїжджати за межі України без дозволу кримінально-виконавчої інспекції.