УжНУ братиме участь у конкурсі наукових проектів

29 серпня відбулося засідання Вченої ради УжНУ.

Затверджено список проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок для участі в ІІ етапі Конкурсу наукових проектів.

Виконання проектів розпочнеться у 2017 році за рахунок бюджетих коштів. “Маємо 9 проектів, з них 2 фундаментальні, 7 – стосуються прикладних досліджень. Ми повинні розуміти, що пріоритет при фінансуванні надається прикладним дослідженням. Проекти відповідають вимогам МОН щодо оформлення проектів, мають рекомендаційні листи. Щодо факультетів, то ми маємо 3 проекти медичного факультету, 2 проекти хімічного факультету, 2 проекти фізичного факультету, один з біологічного та інженерно-технічного факультету”, – відзначив проректор з наукової роботи професор Ігор Студеняк.

Вчена рада рекомендувала Катерину Маринець на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених. Також рада визнала науковий ступінь та диплом вченого-біолога Тараса Олексика. Крім цього, прийнято рішення про зміни складу Вченої ради – з неї вийшов Василь Росул, завідувач кафедри педагогіки та психології. До вченої ради включили Василя Калія, в.о. декана медичного факультету №2.

Наступне, розширене урочисте засідання Вченої ради УжНУ, відбудеться 1 вересня, повідомляє прес-служба УжНУ.