Нацрада повідомляє про припинення трансляції заборонених російських каналів у готелях Закарпаття 

У готелі «Жайворонок» в Берегові на Закарпатті обмежені для ретрансляції в Україні російські телеканали поширювалися із супутника.
За результатами роз’яснювальної бесіди представника Нацради в Івано-Франківській області із власницею готелю Villa Blanc в селі Поляниця припинено показ обмежених для ретрансляції в Україні російських телеканалів.

Також за втручання представника Нацради у Закарпатській області із власником готелю «Жайворонок» в Берегові припинено трансляцію заборонених російських каналів.

Про це йдеться у повідомленнях на сайті Нацради.

27 серпня до представника Нацради в Івано-Франківській області надійшла скарга від киянина, який із сім’єю відпочивав у готелі Villa Blanc, що в номерах готелю є можливість дивитися російські канали «Первый канал. Всемирная сеть» та «Россия 24». Зазначені російські канали поширювалися із супутника.

Власниця закладу, яка постійно проживає у Хмельницькій області, повідомила, що не знала, що ці інформаційні російські телеканали доступні для перегляду мешканцями готелю.

Після розмови вона дала вказівку адміністрації готелю унеможливити прийом цих іноземних мовників.

У разі виявлення подібних фактів представник Нацради і надалі проводитиме відповідну роботу.

У готелі «Жайворонок» в Берегові на Закарпатті обмежені для ретрансляції в Україні російські телеканали поширювалися із супутника. Власник закладу повідомив, що не знав про факт трансляції, і дав вказівку технічним працівникам унеможливити прийом таких російських каналів, як «Первый канал», «РТР планета», «СТС», «Россия 24» тощо. Він запевнив, що надалі стежитиме за ситуацією.

Нагадаємо, 31 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України (так званого «списку адаптованих каналів»).

З переліку вилучено чотири російські телеканали: «Радость моя», «Мир сериала», «Телерадиосеть благих новостей» (ТБН, TBN) та «Интересное ТВ». Відповідно, провайдери більше не мають права ретранслювати їх на території України. Натомість до так званого «списку адаптованих каналів» додано болгарські телеканали про туризм і подорожі Travel TV і Travel HD.

http://detector.media