У закарпатських підприємців професійне свято

У першу неділю вересня в Україні відзначають День підприємця.

Закарпатських бізнесменів напередодні професійного свята привітав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«Малий і середній бізнес сьогодні відіграє дуже важливу роль в розвитку економіки держави та області. І завдання влади – максимально сприяти розвитку бізнесу, підтримувати і допомагати для створення нормальних умов праці», – зазначив голова ОДА. Над цим в області працюють, що підтверджує відсутність скарг щодо утисків підприємців, – наголосив Геннадій Москаль.

До присутніх з вітальним словом звернувся і голова Ради підприємців Закарпаття, депутат обласної ради Андрій Андріїв. Він зазначив, знає проблеми бізнесу з власного досвіду, адже має майже двадцятирічний досвід підприємницької діяльності. А. Андріїв закликав закарпатських бізнесменів при виникненні проблем звертатися по допомогу до Ради підприємців, яка допоможе ефективно їх вирішити.

 

 

 

 

 

 

З нагоди святкового дня найактивнішим підприємцям області, які своєю працею долучилися до розвитку Закарпаття, вручили почесні грамоти обласної державної адміністрації.

На Закарпатті нині зареєстровано понад 60 тисяч фізичних осіб-підприємців, у порівнянні з відповідним періодом минулого року їх кількість збільшилась на майже 5 тисяч осіб, або на 12 відсотків.

У суб’єктів підприємництва області зайнято майже 80 тисяч осіб, з них працювало на середніх 46 тисяч, на малих – 26 тисяч осіб.

Найбільша кількість зайнятих працівників задіяна в промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, а також у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності.

Малий бізнес в нашій області забезпечує понад 30 відсотків надходжень до бюджетів всіх рівнів.

http://www.carpathia.gov.ua