У президентському рейтингу Порошенко опустився на третє місце

Якби вибори президента України відбувалися найближчим часом, то за лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко проголосували б 17,7% українців, голову фракції «Опозиційний блок» Юрія Бойка – 11,5%, Петра Порошенка – 10,7%.
Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», представлені на прес-конференції її керівником Олексієм Антиповичем.

Мова йде про тих опитаних, котрі мають намір голосувати і визначився з вибором. Далі йдуть лідер Радикальної партії Олег Ляшко – 9,8%, мер Львова Андрій Садовий – 8,9%, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко – 7,5%. За народного депутата Надію Савченко проголосували б 5,6% виборців, лідера «Свободи» Олега Тягнибока – 4,3%. Більше 2% віддали б свої голоси за Дмитра Яроша і Сергія Тігіпка.

Порівняно з груднем минулого року, рейтинг чинного президента Порошенка впав майже удвічі (з 23% до 11%), рівень підтримки Тимошенко зріс з 13% до 18%. За останні два місяці з 10% до 6% знизився рейтинг Савченко.

При цьому найбільш високий рівень довіри серед політиків у Садового – 25%. На другому місці Гриценко – 23%, Савченко довіряє 22%, Тимошенко і Ляшко – 21%, Саакашвілі – 18%, Бойко – 15%.

Опитування проводилося з 18 по 23 серпня 2016 року. Було опитано 2 тисячі респондентів. Похибка вибірки становить не більше 2,2%.

http://nedilya.net