На Закарпатті судитимуть збочинця, який 10 років переховувався у Росії

Судитимуть збочинця, котрий розбещував малолітнього і майже 10 років переховувався на території Російської Федерації.

Тячівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 153 КК України (задоволення статевої пристрасті неприроднім способом із погрозою застосування фізичного насильства, вчинене щодо малолітнього) стосовно закарпатця, який ще у 2007 році, (будучи тоді неповнолітнім), із застосуванням фізичного насильства та погрожуючи ножем малолітньому, задовольнив з ним свою статеву пристрасть неприроднім способом.

Упродовж тривалого часу підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування, однак, був розшуканий і взятий під варту на території Російської Федерації, відтак екстрадований в Україну та притягнутий до кримінальної відповідальності за скоєний зухвалий і цинічний злочин. Наразі він перебуває під вартою.

За санкцією ч.3ст. 153 КК України – насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітньої чи малолітнього, або якщо воно спричинило особливо тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років, – повідомляє прес-служба прокуратури у Закарптській області.