На міжнародному фестивалі «Мій рідний край» перемогло чотири телепрограми з України

9 вересня в Ужгороді завершився ХVIII міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Мій рідний край».

 

На урочистій церемонії серед дев’яти кращих теле- і радіопрограм, які розповідають про життя національних меншин у різних країнах, нагороджено чотири телепрограми з України.

Міжнародне журі, співголовами якого є директор телебачення «Тімішоара» з Румунії Лучіан Іоніка та заступник шеф-редактора порталу «Детектор медіа» Світлана Остапа, нагородило наступні телепрограми:

 

 

 

 

 

І місце присуджено телепрограмі «Ассірійські християни в Словаччині» (Радіо та телебачення Словаччини). Автори – Сільвія Коштьова, Мілан Резнічек.

ІІ місце завоювала телепрограма «Він, вона і війна» (філія НТКУ «Луганська регіональна дирекція»). Автори – Андрій Шаповалов, Олександр Шелест, Юлія Гудковська.

ІІІ місце журі віддали телепрограмі «На полонині» (ТВР Клуж, Румунія). Автор – Марія Чинар Жига.

 

 

 

 

 

Спеціальними призами журі нагородили:

у номінації «Краща авторська робота» телепрограма «Знай своє коріння». Автор – Янош Бенчік, (MTVA, Угорщина).

у номінації «Краща режисерська робота» телепрограма «Свобода розп’ята між хрестами». Режисер – Леонід Парпауц, (філія НТКУ «Чернівецька регіональна філія»).

у номінації «Краща операторська робота» «Реабілітаційний центр «Незабудка». Оператор – Томаш Ваш, (філія НТКУ «Закарпатська регіональна дирекція».

у номінації «Краща звукорежисерська робота» телепрограма «Ромафлорекс». Звукорежисер – Крістіан Штефанеску, (ТВР Тімішоара, Румунія).

у номінації «Краще музичне оформлення» телепрограма «Бог – моя сила, моя впевненість». Автори – Янош Бенчік, Роберт Настор (MTVA, Угорщина).

у номінації «Приз глядацьких симпатій» телепрограма «Тільки жінка». Автор – Ольга Орел (філія НТКУ «Вінницька регіональна дирекція «Вінтера»).

 

 

 

 

 

Нагадаємо, з 7 по 9 вересня на базі Закарпатської філії НТКУ тривав міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

У ньому брали участь 68 телепрограм і 45 радіопрогам з України, Угорщини, Румунії, Словаччини, Сербії, Чорногорії, Великої Британії, Польщі та Австрії.

Мета ХVIII міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» – активізувати висвітлення життя національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території України та інших країн.

http://stv.mediasapiens.ua