Американці в Ужгороді пройшлися “Дорогою життя”

Делегація з міста-побратима Ужгорода – американського Корваліса, яка цими днями перебуває з візитом на Закарпатті, сьогодні завітала в Ужгородську міську раду.

Американських гостей, а приїхали 26 мешканців Корваліса, вітали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його перший заступник Іштван Цап та секретар Ужгородської міськради Андріана Сушко.

Богдан Євстафійович пригадав своє перебування у травні в Корвалісі, привітав родину Марка та Еліс Ремптон, вдома у яких проживав під час свого візиту і передав вітання ще одній сім’ї, котра теж гостинно його приймала, але цього разу не приїхала в Ужгород. Наголосив, що багато цікавого побачив у Корвалісі, Ужгороду є чому повчитися з американського досвіду і він широко ознайомив із цим керівників усіх підрозділів. Також висловив вдячність керівництву США за підтримку України в протистоянні зовнішньому агресору, демократичних реформ і просуванні до об’єднаної Європи, – повідомили zakarpatpost.net в Ужгородській міській раді.

 Відзначив, що чимало ужгородців особисто добре знають американських друзів, адже багато років з-за океану допомагають ужгородським медико-соціальному реабілітаційному центру «Дорога життя», родинному будинку «Нова сім’я», дитячим будинкам на Ужгородщині. Така допомога особливо цінна, адже складається із зусиль та особистих коштів мешканців Корваліса, простих людей, у котрих вистачає і своїх проблем, однак вони знаходять можливість допомагати іншим.

Від американської делегації міській владі Ужгорода висловили подяку за підтримку проекту «Touch», розповіли, що напівжартома підсумували, хто з тих, що приїхав зараз, скільки разів уже були в обласному центрі Закарпаття, і вийшло, що загалом 165 разів.

У складі делегації – вчителі, бібліотекарі, професор, пенсіонери, 18-річна волонтер тощо. Відзначили, що помічають, як змінюється Ужгород, які масштабні ремонти проводяться і особливо, оскільки Америка – молода країна, важливість реставрації, збереження історичних будівель. Гості вже побували в реабілітаційному центрі «Дорога життя», мають чимало інших зустрічей, до прикладу в УжНУ, ще не одна подія запланована за участю керівництва Ужгородської міської ради. Окрему подяку висловили учням Лінгвістичної гімназії, котрі щороку на волонтерських засадах працюють перекладачами для учасників проекту, супроводжують їх під час зустрічей.

Від Корваліса Богдану Андріїву вручили футболку учасника проекту «Touch», невеличкий дерев’яний годинник-сувенір та книгу про штат Орегон, де знаходиться місто-побратим Ужгорода. Кільком членам делегації від Ужгородської міської ради вручили грамоти. Згодом усі зробили спільне фото на вході до будівлі міськради та продовжили спілкування.

zakarpatpost.net