Більше 10 га земель на курорті Драгобрат чиновники роздали під «городи»

Через невпинне бажання чиновників нажитись Закарпаття може залишитись без популярного гірськолижного курорту.

Близько 10 гектарів полонини біля підйомників та на місці лижних трас невідомі особи отримали під «селянське господарство та садівництво». Мова йде про більше 40 ділянок загальною площею як 15 футбольних полів, – все це добре видно на Кадастровій карті України.

Деякі ділянки, які знаходяться прямо на популярних спусках для сноубордистів, вже зараз почали обгороджувати кілками, – про це виданню НВ розказали місцеві мешканці.

Наприклад, у 2013 році «город» площею 2 га для «садівництва» отримала Андращук Магдалина Йосипівна. Жінці, за словами місцевих, 80 років, а її нова ділянка перериває одразу три лижних підйомники.

Очікувано, що відповідати на запитання журналістів чиновники не забажали і одразу розпочали «гру у пінг-понг» – у місцевих сільрадах сказали, що виділення землі відбувається з руки обласних можновладців, а в обласному Держгеокадастрі повідомили, що не мають до цього нічого спільного і відправили за коментарями на місця.

А от місцеві селяни стверджують, що всі ці ділянки швидше за все незабаром забудуться готелями, а призначення ділянок змінять по факту забудови.

Очевидно тільки одне – якщо всі ці гектари і справді забудують, то Драгобрат втратить найголовніше – неповторні гірськолижні спуски, яких нема навіть на сусідньому розкрученому Буковелі.