На Перечинщині освятять перший в історії Української Православної Церкви храм на честь преподобного Порфірія Кавсокалівіта

Старець Порфірій (в миру Євангелос Баірактаріс) народився 7 лютого 1906 року в Греції, в селі святого Іоанна Карустія, в провінції Евіа.

25 вересня пройде Чин освячення першого в історії Української Православної Церкви храму на честь преподобного Порфірія Кавсокалівіта.

В 14-ту Неділю після П’ятидесятниці, в Неділю перед Воздвиженням в день відданя свята Різдва Пресвятої Богородиці Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершить архієрейське богослужіння в Зарічевському Свято-Маріє-Магдалинівському жіночому монастирі.

Під час богослужіння відбудеться освячення храму на честь преподобного Порфірія Кавсокалівіта. Початок богослужіння о 10-й годині, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» в управлінні Єпархії.

Старець Порфірій (в миру Євангелос Баірактаріс) народився 7 лютого 1906 року в Греції, в селі святого Іоанна Карустія, в провінції Евіа. Відійшов до Господа старець 2 грудня 1991 року. 27 листопада 2013 року Священний Синод Константинопольского Патріархату приняв рішення про канонізацію старця Порфірія.

https://zakarpatpost.net