Угорщина із сарказмом відреагувала на заяву виключити її з Євросоюзу

Угорський міністр закордонних справ і торгівлі Петера Сійярто відреагував на заяви міністра закордонних справ Люксембургу Жана Ассельборна, які з’явилися у вівторок в німецькій газеті “Die Welt”.

Нагадаємо, що Ассельборн закликав виключити Угорщину з ЄС, тому що на його думку це є “єдиним способом зберегти єдність ЄС”. Так він відреагував на політику Угорщини щодо  мігрантів, і зазначив, що будь-які держави, яка “будує паркани проти біженців війни” повинні бути виключені з ЄС тимчасово або на постійній основі, якщо це необхідно.

Сійярто натомість відповів на ці заяви – що угорці вільні самі вирішувати з ким хочуть жити і з ким вони не хочуть жити.

Також угорський міністр сказав, у зв’язку з цим, що “у минулому Жан Ассельборн вже показав себе як інтелектуальний слабкий” політик. А, відповідно, тепер  “зверхній і розчарований” Ассельборн “надовго виключив себе з числа політиків, якиx сприймають всерйоз”.

Ассельборн отримав також епітет “класичний нігіліст”, який невпинно працює, “щоби зруйнувати безпеку і культуру Європи”.

Петер Сійрято сказав, що протягом всієї своєї історії Угорщина завжди захищала Європу – як це робить і зараз. І тепер “Угорщина повинна взяти на себе тягар , створений на чужих помилках”. А 2 жовтня 2016 року угорці таки будуть висловлювати свою думку з приводу нелегальної міграції та пакету квот Брюсселя.

“Ні брюссельський бюрократ, ні міністр закордонних справ Люксембургу – не може позбавити їх цього права”, – додав угорський міністр.