Валерій Лунченко: «Народний Фронт» вимагає видворення за межі України І. Шувалова та розслідування діяльності М.Столярової»

В Інтернеті опубліковані документи зі «зламаних» електронних скриньок російської громадянки, креативного продюсера телеканалу «Інтер» Марії Столярової. З листування витікає, що пропагандистські телесюжети для обливання брудом лідерів «Народного фронту» Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Сергія Пашинського, Миколи Мартиненка, Миколи Княжицького були вказівкою Кремля і готувалися для дискредитації і ослаблення України. Про це заявив народний депутат Валерій Лунченко місцевим ЗМІ.

Сценарії сюжетів поєднують у собі кремлівські тези щодо «припинення Україною війни, яку розпочали лідери Євро майдану», безмежний економічний популізм і голослівні звинувачення в корупції. Крім того, листування демонструє тісну співпрацю Столярової із проектами «Народний контроль» Дмитра Добродомова, «Партія простих людей» Сергія Капліна, «Партія рішучих громадян» Борислава Берези, а також функціонерами «Опоблоку» (зокрема, радником Льовочкіна росіянином Ігорем Шуваловим). Із листування зрозуміло, що виборчі ролики Капліна, Добродомова й «Опоблоку» робили саме ці росіяни-українофоби.

Як відомо, у 2015 році Столярова «прославилася» антиукраїнською активністю й зв’язками з російськими терористами на Донбасі. За це вона були видворена з України. Листування Столярової переповнене антиукраїнською лексикою, насмішками над «майданутими» і «українською армією».

Валерій Лунченко зазначив, що оприлюднені в листуванні факти підтверджують: саме Москва організувала й профінансувала гостру політичну кризу, яка виникла восени 2015 року й ледь не призвела до дострокових виборів Верховної Ради.

– «Народний фронт» від початку заявляв, що інформаційна кампанія проти Уряду А.Яценюка була потрібна насамперед Росії. Тепер ми переконалися, що це була ворожа кампанія в рамках «гібридної агресії» Путіна, – сказав В.Лунченко. За його словами, Кремль домагався відставки прем’єра А.Яценюка і розпуску Ради, щоби досягнути припинення фінансування АТО, скасування усіх реформ, Угод про Асоціацію та ЗВТ з Євросоюзом, повернення України до газової залежності, а також скасування економічних санкцій, які А.Яценюк запровадив проти Криму й терористів на Донбасі. Але Яценюк поламав путінський сценарій дострокових виборів, добровільно передавши владу В. Гройсману на умовах продовження АТО і реформ.

– Ми завжди казали, що популісти, які кидаються брудом в Яценюка, грають на боці Кремля. Тепер, з листування Столярової, стало ясно: це одна команда ворогів України. С. Каплін і Д. Добродомов з їхніми «партіями» – штучні проекти Кремля – такі самі, як «Опоблок», «Партія «Життя», «ДНР» і «ЛНР». Деталі з оприлюднених електронних листів чітко збігаються з публічними антиукраїнськими кроками Добродомова й Капліна: дискредитацією Уряду Яценюка; кампанією проти співпраці з МВФ; боротьбою проти ухвалення держбюджету й фінансування оборони.

ГПУ, СБУ і НАБУ мають активізуватися для покарання цієї п’ятої колони, – наголошує нардеп. – Перемога на Донбасі неможлива без розбиття ворогів у Києві.

«Народний фронт» звернувся до СБУ з вимогою видворити за межі України громадянина Росії Ігоря Шувалова, який і до цього часу формує інформаційну політику «Інтера». Також депутати Арсенія Яценюка звернулися у ГПУ з вимогою детально розслідувати зв’язки Столярової з названими народними депутатами.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Народний фронт»