Що залишиться від Ужа через 50 років

Уж міліє, заростає водоростями… води з кожним роком стає все менше. Невже на обласний центр насувається екологічна катастрофа?

-Колись йшлося про те, аби заглибити русло Ужа, хоча б на 60 сантиметрів, підняти рівень води. Звісно, це потребує капіталовкладень, але від цього залежить екологічний клімат міста. Тож плани досі залишаються планами. Ужгородці ж повинні мати у місці нормальну повноводну ріку, яка є однією з візитівок нашого краю. Крім того, нам потрібні хороші бази відпочинку, басейни, аквапарки… Треба також шукати місце під стоянки, адже автомобілів дедалі стає більше.  Окреме питання – зелені насадження, так звані легені міста. Про них потрібно дбати, а не нищити. Це ж, звісно, стосується й Карпат у загальному. Ми повинні думати про перспективу, а не жити вчорашнім днем, – розповів zakarpatpost.net перший демократично обраний міський голова Ужгорода Еміл Ландовський.

Ми не повинні дати річці пересохнути, мусимо думати про майбутнє, бо через 50 років на місці Ужа може залишитись тільки канава… без води.

Більше про це – у газеті “Наш Ужгород” від 23 вересня.

zakarpatpost.net