Учасники фестивалю «Варишське пиво» поділились враженнями від події

Фестиваль “Варишське пиво”, яке сьогодні офіційно стартувало у Мукачеві, хоча вже триває у парку “Перемога” триває протягом двох днів, вже вразило багатьох гостей свята.

Своїми враженнями про новий міський фестиваль поділились учасники цього свята.

Адіміністратор пабу “Barry Barr’s” Микита Зарбєєв розповів, що пивне свято проходить на найвищому рівні. Хоча спочатку були деякі організаційні недоліки. “Організаторам свята на замітку на майбутнє: треба давати ключі від будиночків для закладів харчування за тиждень, а не за деь-два до старту фестивалю, аби із самого початку ми були готові. А так, свято проходить на високому рівні. Ми теж намагаємось обслуговувати гостей  і пригощати якісним пивом”, – каже один із учасників свята. Що ж до родзинок закладу на пивному святі, то ними є брецелі (німецькі кренделі) та рибні чіпси.

Цікавими учасниками “Варишського пива” є представники пивоварні “Ципа” із села Кваси Рахівського району. На фестивалі вони представились унікальним “ципа-мобілем”, а також 10-ма сортами пива. “Ми часто експериментуємо. Зокрема, маємо пиво з м’ятою, смерекою, різними іншими домішками. І тому навіть смак цих сортів пива особливий”, – каже пивовар “Ципи” Володимир Бендик. Він також сказав, що на пивному фестивалі були гості з Чехії, Польща та навіть США.

Також у парку “Перемога” разом з фестивалем “Варишське пиво” проходить і свято меду. Учасниця медового свята Катерина Мерцин зауважила, що нова локація приносить певні плюси святу. “Наш медовий ярмарок справді виходить на новий рівень, оскільки у пару чисто, акуратно, все на рівні. Такі заходи у парку варто проводити частіше”, – мовила Катерина Мерцин. Родзвинкою її “будиночка” є патріотичні медові “ведмедики”, а також різноманітні вироби з липи та акації.

Та нова локація медового ярмарку принесла і незручності для виробників солодкого продукту. Учасник свята Павло Юрик зауважив, що через перенесення ярмарку в парк “Перемога” у перші два дні кількість проданого меду є меншою ніж торік. Тому, на його думку варто ще більше уваги привертати до того, що саме тут можна придбати якісну продукцію домашнього виробництва. “Але я вірю, що з часом люди звикнуть ходити в парк, як на головне місце відпочинку. І тут усі будуть і пити пиво, і купувати якісний мед. Тому у майбутнє ярмарку дивлюсь з опитмізмом. І вважаю, що вихідні у нас будуть насиченішими”, – сказав Павло Юрик.