Журналісти «Спецконтролю» розповіли про хід справи по підозрі у вимаганні хабара

16 вересня закінчено досудове слідство по справі активістів, яких поліція Закарпаття разом з Начальником «Укртрансбезпеки» затримали 20-го липня. Матеріали передаються в суд.

Нагадаємо, на Закарпатті затримали активістів “Спеціального контролю”, які вимагали 100 тисяч за непублікацію компромату. Сьогодні активісти заявили, що ще на початку липня до них звернулися водії-іноземці великовантажних автомобілів, вони скаржилися на постійні побори з боку співробітників «Укртрансбезпеки».

При візуальному спостереженні факти отримання матеріальних цінностей підтвердилися, отримання незаконної матеріальної вигоди було зафіксовано на відео, – повідомив “Спецконтроль”.

При особистій розмові з активістами співробітники «Укртрансбезпеки» заперечили отримання неправомірної вигоди. В подальшому на контакт вийшов Начальник «Укртрансбезпеки» в Закарпатській обл., він одразу запропонував свою дружбу та допомогу. Для проведення подальшого журналістського розслідування, журналісти погоджувалися на будь-які пропозиції, – повідомили активісти. – Разом з ГУНП Закарпаття була проведена ціла спецоперація по затриманню журналістів, хлопців затримали тоді, коли їм намагалися силоміць передати кошти.

Зі слів активістів, при затриманні були вилучені всі носії з відео матеріалами по хабарництву. І дивним чином вони зникли, немає їх ні в протоколах обшуку, ні в матеріалах досудового слідства. Також випадково зник відеозапис вилучення цих носіїв.

Слідче управління ГУНП направило запит до «Укртрансбезпеки» з проханням провести перевірку щодо хабарництва їх співробітників. Відповідь була шокуючою – керівництво «Укртрансбезпеки» не бачить підстав для проведення перевірки, – написали “спецконтролівці”.