Біля ПАДІЮНу розквітнув… міст

У вересні 2015 року Карпатський фонд разом із своїми партнерами розпочали масштабний транскордонний проект під назвою «Ґенерація 2020», що фінансується Норвезькими грантами та урядом Словацької Республіки у рамках Програми транскордонного співробітництва SK08.

Як повідомили zakarpatpost.net в ПАДІЮНі, ініціюючи даний проект, Фонд вірить, що творчість займає особливе місце не тільки у галузі культури, але й у кожній сфері життя. Творчий підхід дає людям можливість трохи по-іншому глянути на звичні речі та стати більш відкритими новим перспективам та партнерствам.   Мета проекту – мобілізувати молодих людей та сприяти їх особистісному розвитку шляхом надання підтримки  у започаткуванні власних творчих ініціатив та проектів, а також підтримати співпрацю та участь молоді у місцевому та регіональному розвитку.     Цільова група проекту – це молоді люди від 15 до 30 років, що проживають на у Закарпатті та Східній Словаччині, навчаються у загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах або безробітні. Вторинною цільовою групою є викладачі, митці або фахівці галузі, які беруть участь у проекті.

Основним результатом проекту є створення транскордонної молодіжної групи, Карпатської Молодіжної Регіональної Ради, яка втілюватиме мету проекту у майбутньому. Фонд продовжуватиме підтримку цієї групи та залучатиме регіональних і місцевих партнерів у її роботу.

Проект сприятимествореннюінноваційноїплатформимолодих людей, якіберутьактивну участь у громадських зв’язках, процесі прийняття рішень та власному розвитку. Ця партнерська мережа буде створена за допомогою передачі ноу-хау та кращих практик Молодіжної Ради Баренц-регіону, Норвегія.

         У рамках проекту пройдекількацікавихзаходів, серед них –  ТворчіДні у м. Кошіце та м.Ужгородз метою визначення місцевих та регіональних проблем, які мають вирішуватися у співпраці із регіональними партнерами. Ці заходи носять мережевий характер. Результатом Творчих Днів стануть Творчі Проекти, ініційовані представниками цільової групи, та з виконанням яких вони будуть звертатися до місцевої влади, шкіл, державних установ тощо.Такожнайрізноманітнішімайстер-класи, тренінгиізособистісного розвитку для молоді: допомога досвідчених експертів при вирішенні реальних проблем. А ще Обмінні програми митців для українських та словацьких учасників.

В рамках програми Ґенерація 2020 «ПАДІЮН» започаткувавПроект «Міст творчості», який в свою чергу переріс у масштабний Алярм фестиваль.Першій етап проекту під назвою «Квітучий міст «ПАДІЮНу» був реалізований та презентований 17 вересня. Головною метою даного етапу було втілення ідеї  креативної групи педагогів та гуртківців палацу з ландшафтного дизайну мосту перед «ПАДІЮНом». Декілька проектних зустрічей та обговорення ескізів завершились реалізацією першого етапу цікавого проекту. Квіти, якими оформлений міст, не тільки підіймають настрій у гостей палацу, а і виховують естетичний смак у дітей та молоді.

zakarpatpost.net