Пересічники в Ужгороді порушували закон чи відстоювали законні права?

Питання пересічників, що заблокували кордон зі Словаччиною вжне кілька днів не сходить із вуст закарпатців. Зокрема, наразі Ужгородською місцевою прокуратурою за фактом блокування транспортних комунікацій (ч. 1 ст. 279 КК України) відкрито кримінальне провадження. Про це zakarpatpost.net повідомила прес-служба прокуратури.

У  той же час ужгородці закликають продовжувати відстоювати свої права.

«Щодо ситуації з пересічками!!!!
Хто уважно стежить за ситуацією на митниці, той помітив, що піші переходи словацька сторона зробила прямо посередині, а саме на тому місці де роблять розвороти, так званий круг, пересічники. Отже це означає, що Українська сторона зробить теж саме, дві лінії вїзду і виїзду з України будуть розмежувати закриті піші переходи. Одже слово пересічка пропаде зовсім. Влада тим самим тихенько сидить і чекає цього моменту. Вона придумує нам всякі не зрозуміли законопроекти, щодо розмитнення .т.д. які зовсім не потрібні простим людям. Влада може скопіювати закони з сусідних держав. І це б було ідеально. Влада перекручує діючі закони, тлумачучи їх як їм заманеться, своїми внутрішніми вказівками. Робить все для того, щоб погіршити наше з вами життя, а тим самим хоче зробити нам ще гірше життя по-новому .
Дуже сильно хочу ПОДЯКУВАТИ тим людям які це все розуміють, які вийшли в підтримку безстрокової мирної акціі непокори, відстоювати свої ЗАКОННІ ПРАВА, а саме закони України, які ГРУБО ПОРУШУЄ внутрішними вказівками діюча влада.
Лише разом ми сила. Долучайтесь!!!!!» – зазначив у соціальній мережі Фейсбук Павло Павлов.

Слід зазначити, що вчора активісти розпочали спроби блокування пункту пропуску Тиса на кордоні України з Угорщиною.

Крім того, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що акція з блокування українсько-словацького кордону є незаконною і має бути припинена.

zakarpatpost.net