Ужгород – місто велосипедистів? Скоріше – пішоходів

Чиновники на велосипедах настільки здивували ужгородців, що довкола питання їзди верхи на «залізних конях» працівників міської ради мешканці міста розгорнули справжні дебати.

Зокрема, цікавими думками з приводу «велоперегонів» у соцмережі Фейсбук поділилися з користувачами журналіст та громадський активіст Анатолій Костюх та перший заступник Ужгородського міського голови Іштван Цап.

«Вчора ви вперше за довгий час сіли на велосипед аби добратись до роботи, я ж і тисячі ужгородців це робимо кожного дня, хто пішки, то на велосипеді. І скажу вам – наше місто не пристосоване до їзди на велосипеді, ходьби пішки і не кажу вже про візочників чи мам із колясками. скидую декілька фото із свого звичного маршрута. Всюди тотально відсутні пандуси, де поставили хороший тротуар, обов’язково його знов розрили і на місяць залишили в розритому стані, при цьому з коляскою там не проїхати нормально. про ямище навпроти АТП взагалі мовчу….. на неї всім начхати вже за роки існування…
Прошу вас, звернути увагу на Ужгород не тільки там де можна “откачати” а й там де звичайні ужгородці кожного живуть.
П.С, патруль мене не охороняв і велокави не було….. а про значок, я й не мрію…. я ж як кажете ви нічого не зробив для міста… я ж людина яка не розуміє важливість незаконно встановлених, зрубаних і т.д. терас та ялинок – вони ж на благо місту, а я та тисячі ужгородців тільки й знаємо, що критикувати “бройлерних куриц” з «Nautilus Pompilius» 🙂 гарно робочого дня» – зазначив пан Ататолій.

У свою чергу пан Інштван відповів:

«Вчорашня подія – акція в рамках “Європейського тижня мобільності”, ініційованої цілим рядом громадських організацій. На велосипеді їзжу багато, можливо, навіть,більше, ніж ви. Коротко по суті вашого посту. Складається таке враження, що ми отримали в кінці 2015 року від ужгородців в управління квітуче місто з пандусами, хорошими тротуарами, дорогами і якісною велоінфраструктурою. Про існуючі проблеми в місті можу вам розказувати годинами. У той же час, якщо нагадаєте мені період, коли проводилось більше капітальних та поточних ремонтів доріг і тротуарів – буду дуже вдячний. Щодо ялинок. Коли ситуація стає кричущою і вимагає рішучих дій – я, як персічний ужгородець, йду до суду і там захищаю інтереси громади. А не постами в ФБ. До речі, відкрито запросив небайдужих містян приєднатися до судового процесу. У відповідь – гробова тиша.

Але на цьому словесна «перепалка» не закінчилась. Опоненти зачепили й питання комунальних служб, і заробітних плат, і податків, і рівня довіри громадськості до влади.

На жаль, Ужгород дійсно не Дублін, який називають містом велосипедів, тож і не дивно, що у населення виникають зауваження до влади. До того ж невирішених проблем в обласному центрі, як уже повідомляв zakarpatpost.net, справді вистачає… І хоча вони були й раніше, за чиновників попередніх каденцій, однак саме нинішні повинні думати над їхнім розв’язанням.

zakarpatpost.net