Депутати ВР вирішили, що в Закарпатті виноробству бути

З давніх-давен наш край славився чудовими вигадниками та смачними напоями із «ягід життя». Утім радянська влада почала масово нищити насадження і боротися з виноробством. Тисячі гектарів виноградників тоді було знищено.

Останнім часом виноградарство в нашому краї поступово почало відроджуватись, однак все одно виробники зіштовхуються з низкою бюрократичних перепон, не мають державної підтримки.

Тож днями, як стало відомо zakarpatpost.net, Верховна Рада України прийняла законопроект, зареєстрований іще в квітні минулого року про підтримку виноробів.

Це дає можливість розвивати виноробну галузь регіону, отримувати додаткові надходження у бюджет, та спонукати підприємців займатись улюбленою справою.

Згідно з  документом, відтепер винороби з невеликими обсягами виробництва, які мають ліцензію на виробництво алкогольних напоїв та виробляють їх з виноматеріалів виключно власного виробництва без додаткових ліцензій мають можливість здійснювати оптову торгівлю цих алкогольних напоїв. Плата за отримання ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, яку я наголошую, що відмінили, на сьогодні складає суму у 500 000 грн., на виробництво алкогольних напоїв – 780 грн. Таким чином, виробники заощаджують 500 000 грн.

Хочеться вірити, що новий закон справді слугуватиме на благо краянам і невдовзі виноробство стане одним з пріоритетних напрямків агропромислової галузі в Закарпатті.

zakarpatpost.net