Геть сміття з хати! Ужгород зустріне День міста чистим

На вулицях обласного центру сьогодні вже зранку кипить робота. Комунальники підмітають дороги, прибирають тротуари, забирають побутові відходи.

Самі ж містяни радіють, що довкола стає чисто.

-Не дарма всі наші прагнення – жити за європейськими стандартами. Ужгород справді знаходиться у вигідному географічному місці, але й маємо дотримуватись відповідних еталонів та моделей поведінки. Не потрібно викидати комусь під ноги власний непотріб. До речі, майже в усьому світі діє система сортування сміття… Нам потрібно перебирати добрий досвід від інших і змінювати кожному власну свідомість. Хоча, з іншого боку, надзвичайно приємно, що комунальні служби так завзято трудяться, – каже zakarpatpost.net ужгородка пані Оксана.

Радіють великому прибиранню навіть діти.

-У нас дуже комфортно, але інколи буває брудно. На мою думку, батьки повинні вчити синів і доньок не смітити на вулицях, адже це є виявом неповаги до інших, – запевняє школяр Василь.

Слід зазначити, що самі комунальники про «екоакцію» говорять небагато, зізнаються, що не мають часу для розмов, бо роботи в них іще чимало. Єдине, що підкреслюють – їм хочеться, аби ужгордці більше дбали про охайність рідного населеного пункту.

Отже, хочеться вірити, що після такого великого прибирання чистіше буде не тільки в місті, але й у душах людей, тобто, громадськість більш активно боротиметься із засміченням довкілля та  Ужгорода.

zakarpatpost.net