Ужгород відзначає міжнародний день без автомобілів

Акція почалася ще 19 вересня, коли міська рада Ужгорода пересіла на велосипеди. Захід викликав неабиякий резонанс серед громадськості обласного центру. Утім завтра у світі відзначається Міжнародний день без автомобілів, тож відмовитись від пересування особистим та громадським транспортом  активісти закликають усіх охочих.

Слід зазначити, що свято «народилося» у 1998 році у Франції. Тоді його відзначили мешканці лише кількох міст батьківщини Ейфелевої вежі. Однак уже в 2001 році до заходу приєдналися тисячі населених пунктів у 35 країнах світу.

Хоча в Україні свято не відзначається на офіційному рівні, та приємно, що ужгородці готові долучитись до заходу, продемонструвати міжнародній спільноті свою солідарність і довести, що проблеми екології їх також хвилюють. Зокрема, йдеться не лише про Ужгород, але й про питання збереження довкілля світового масштабу.

Слід зазначити, що zakarpatpost.net 22 вересня також планує стати із учасників акції. Про готовність пересуватися завтра містом пішки вже заявила уся редакція.

zakarpatpost.net