Хустські депутати вперше голосували за допомогою системи «Віче». Раділи, мов діти

22 вересня відбулася чергова сесія Хустської міської ради VІІ скликання. Провели зібрання Хустський міський голова Володимир Кащук та секретар міськради Володимир Ерфан. На розгляд депутатів було винесено більше шести десятків питань, поділених на три блоки.

Про зміни до бюджету доповіла присутнім начальник фінансового управління  Марина Глеба.

Під час розгляду питання вона інформувала присутніх про надходження до міської казни, яка цьогоріч поповнилась на більш ніж 30 мільйонів гривень. Що цікаво, за рахунок податків на майно  бюджет зріс на 1  438 700 гривень, штрафів за порушення законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів – на 54 700 гривень, надання адмінпослуг – на 95 400 гривень, слати держмита – на 100 тисяч гривень, адміністративних зборів – на 219400 гривень.

Під час зібрання присутні зачепити багато актуальних питань, серед яких фінансування ОСББ, розчистка русел річок, ремонт вхідних дверей та приміщення, у якому квартирує КП «Реклама-Хуст», яке виконує прибирання вулиць, займається благоустроєм міста, допомогу нацменшинам тощо.

Другий блок питань «Рішення пов’язані з врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності» включав надання дозволів на розробку проектів землеустрою, затвердження технічної документації  на земельні ділянки, надання територій у оренду, взяття на облік та передачу в експлуатацію об’єктів. Саме в цій частині народні обранці прийняли найбільше важливих рішень.

У «Різному» говорили «слуги народу» про пеоргаепвізацію Хустського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, затвердження історико-архітектурного опорного плану міста, списання основних засобів із ліквідованого підприємства ЖЕК – 2, передачу в на баланс ОСББ двох будинків, про надання матеріальної допомоги незахищеним категоріям населення.

Утім найбільш цікавим під час засідання було те, що вперше у сесійній залі депутати мали змогу головувати за допомогою електронної системи «Віче». Тож раділи вони новеньким пультам, наче діти, при чому як молоді народні обранці, так і ті, кому за 60. Власне саме з тестування системи й почалося зібрання. Тож піж час сесії депутати активно випробовували можливості «Віче», записуючись для виступів, коментуючи проблемні питання. Цікавились «слуги народу» від головуючого й питанням кнопкодавства.

-Ми не повинні брати приклад із Верховної Ради, де цю систему ніяк не можуть викоренити. У нас такого бути не повинно. Я переконаний, що Хуст, як європейське цивілізоване містечко, як столиця Карпатської України, покаже парламентаріям добрий приклад того, як потрібно голосувати і приймати рішення, як ефективно працювати на благо громади, – розповів zakarpatpost.net Хустський міський голова Володимир Кащук.

У той же час хустські «слуги народу» провели засідання надзвичайно активно і прийняли ряд важливих рішень, передусім, що стосуються перерозподілу бюджету та виділення коштів на важливі потреби освіти, культури, оплати через центр зайнятості громадських робіт, ремонтів вулиць, реконструкції водопроводів та фасадів будинків тощо.

zakarpatpost.net