Всі ріки течуть? Млиновицю в Хусті розчищатимуть

Уже кілька років мерія міста над Тисою активно займається відродженням однієї з «мертвих» річок – Хустеця. Наразі там зводиться берегоукріплення і розчищається русло, підрядна організація працює над перехопленням несанкціонованих стоків із приватних допомгосподарств. Звичайно, роботи ще чимало, однак незабаром у міській раді обіцяюсь взятись і за Млиновицю. Зокрема, на це виділили з бюджету майже 200 тисяч гривень.

-Найчастіше з проханнями розчистити русла замулених річок звертаються мешканці вулиць Возз’єднання  та Кречки.  Наголошу, що русло Млиновиці замулено на 95 відсотків. Навіть коли дощ невеликий, деякими дорожніми артеріями не можна ні пройти, ні проїхати. Тому нарікання містян можна зрозуміти, – наголосив zakarpatpost.net головний комунальник Хуста Роман Щербан. – Йдеться також про вулицю Павловича. Тому від території автопарку хоча б до вулиці Кречки розчистити гирло Млиновиці необхідно у якнайкоротший термін. До речі, починаючи від Тямірязева, 70-80 відсотків течії пролягає вздовж приватного сектору.

Слід зазначити, що у хустян, які проживають вздовж русла невеликих річок, які омивають місто часто підтоплює підвали. Мова йде про мешканців 12 вулиць.

Розчищення Млиновиці, між іншим, планується проводити у ручний спосіб, оскільки механізовано, зі слів пана Романа, можна виконати тільки 10 відсотків робіт, тобто охопити ділянку, протяжністю 150 метрів. Також міська рада вишукує наразі можливості облагородження ще одного потічка, який називається Чінчарка.

zakarpatpost.net