Ужгородський канатоходець поділився секретами підкорення пішохідного мосту. ФОТО

У суботу-неділю в Ужгороді було багато видовищних заходів у рамках святкування Дня міста.

Утім багатьох найбільше вразив похід над пірвою екстремала Богдана Деяка.

– Слеклайном (вид спорту/активного відпочинку, який означає ходіння по натягнутій стропі) займаюся всього два роки. Починав у Києві, мав хорошого вчителя, одного з кращих у цій течії в Україні – Євгена Дука, – каже zakarpatpost.net 22-річний Богдан.- Загалом слеклайн – це такий захоплюючий вид спорту, що відчуття припливу адреналіну не покидає людину протягом тривалого часу, аж поки вона повністю не впорається із завданням. Проте саме це захоплює і надихає найбільше. В Ужгороді однодумців маю небагато, однак у столиці подібних екстремалів серед знайомих – дійсно чимало. Загалом спорт загартовує, робить сильним не тільки тіло, але й характер, вчить не пасувати перед труднощами. Тому подібні заняття вважаю для себе дуже корисними.

До речі, Богданові вдавалося робити вже і більш екстремальні справжні подвиги. Він долав маршрут повітрям, протяжністю і 40, і 70 метрів на 30-ти метровій висоті. І йому вдалося повисіти на рівні 22-го поверху протягом години на спеціальному страхувальному поясі.

Крім слеклайна хлопець займається ще скелолазанням, альпінізмом, роуп-джампінгом (стрибки з висоти на альпіністському канаті).
Цікавих ідей і мрій у Богдана Деяка чимало, у тому числі справді сміливих, до прикладу, він прагне спробувати стрибнути з парашутом та вдосконалити майстерність з інших екстремальних видів спорту.

zakarpatpost.net