І знову про вивіски… в Ужгороді

Зараз триває реконструкція фасадів будинків на площі Шандора Петефі. Їх приводять до достойного вигляду, але є те, що досі суттєво псує вигляд будинків і зводить нанівець усю пророблену роботу. Це жахливі вивіски підприємців на пл. Петефі. Вони не відповідають правилам і не є прийнятними для Ужгорода.

21 квітня 2016 року на пленарному засіданні II сесії VII скликання рішенням №181 внесено зміни та доповнення до Порядку встановлення вивісок у місті Ужгороді, затвердженого рішенням VII сесії міської ради VI скликання 22 липня 2011 року №193.

Згідно з ними, тепер кожна вивіска має відповідати певним стандартам і мати окремий дозвіл від міськради. Але найголовніше – вона має бути естетично привабливою, не громісткою та відповідати усім вимогам. За мовчазної згоди з квітня, як кажуть на Закарпатті “чисто по людськи” був даний час підприємцям привести вивіски у відповідність до міських стандартів. Але проблема залишилась в усьому місті, усій центральній частині. Настав час малими кроками приводити місто у порядок. І почати, на мою думку, варто саме з площі Петефі. Потім переходити на Корзо і так далі…

Наразі “в поле” має вийти муніципальна поліція і починати складати приписи на підприємців і штрафувати, а у разі ігнорування правил – на вивіски чекає примусовий демонтаж. На фото найбліш кричущі порушники, які мають змінити зовнішніх вигляд своїх вивісок по усім стандартам…

Закликаю міську владу Bohdan Andriyiv, Іштван Цап організувати рейд муніципалів по цій площі, аби до закінчення реставрації фасадів порядок був наведений.

Мати бізнес у історичній частині міста – це привілей. Тому підприємці мають грати за встановленими правилами! – пише на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук Віталій Глагола.

zakarpatpost.net