У Закарпатті на часі будівництво нових та відкриття «історичних» пунктів пропуску

Іванна Цинцадзе запевнила, що на своєму рівні посприяє будівництву Берегівської окружної дороги до кордону з Євросоюзом

Перспективи відкриття нових міжнародних пунктів пропуску на Закарпатті обговорили під час зустрічі Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та керівники краю – голова ОДА Геннадій Москаль та в.о. голови облради Петро Грицик.

-19 пунктів пропуску, які нині діють на Закарпатті, не витримають навантаження після запровадження безвізового режиму з ЄС, – наголосив Г. Москаль. – Тому як ніколи на часі будівництво нових та відкриття «історичних» пунктів пропуску – зокрема, «Соломоново-Чієрна», «Забрідь-Уліч», «Біла Церква-Сігету Мармацієй». Сусідні країни готові до будівництва інфраструктури, а в наших міністерствах чомусь усе «тягнеться».

Під час зустрічі також обговорили і перспективу приєднання до міжнародного транспортного коридору, будівництво закарпатської ділянки автомагістралі М-3, а також розбудови об’їзної дороги навколо м. Берегово. Іванна Климпуш-Цинцадзе запевнила, підняті питання триматиме на  контролі та винесе їх на розгляд українсько-угорської міжурядової комісії ще до зустрічі Прем’єр-міністрів двох країн, яка запланована на кінець листопада, –  повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

Віце-прем’єр-міністр цікавилася і станом підготовки області до опалювального сезону – забезпеченням дровами та вугіллям об’єктів соціальної сфери, а також кількістю переданих до Державної інспекції з енергонагляду актів готовності котелень.

zakarpatpost.net