Екзотичні горіхи для гурманів. На Проспекті Свободи в Ужгороді збирають каштани

Наразі триває сезон дозрівання каштанів. Багато хто з мешканців міста підбирає зелених «їжачків». Особливо вони подобаються дітям. Але не тільки.

Сьогодні на Проспекті Свободи збирали плоди каштанових дерев троє дорослих хлопців. На запитання журналіста zakarpatpost.net, що вони хочуть зробити з плодів, хлопці повідомили, що – з’їсти. Між іншим, назбирали вони повну сумку коричневих горішків.

Слід зазначити, що каштани справді можна вживати у їжу.

Кінський каштан, плоди якого добре відомі мешканцям Закарпаття, є не тільки смачним, але й корисним.  Існує безліч рецептів для зміцнення стінок судин і профілактики тромбозів із цієї рослини.

Наприклад, за допомогою каштанових горішків можна знімати втому ніг. Для цього достатаньо всього-на-всього потоптатися босоніж на плодах.

Ще однією чудодійною особливістю каштанів є те, що в дозрілому стані вони містять менше жирів, ніж мигдаль, фундук або арахіс. Коричневий плід має в своєму складі велику кількість крохмалю і цукрів, мінеральні речовини, клітковину, вітаміни А, С і групи В. Каштан перевершує по калорійності всі продукти рослинного походження, тому його можна вважати відмінним компонентом вегетаріанської дієти. Проте людям з надмірною вагою до його вживання у їжу необхідно ставитися з обережністю.

Цікаво, що за давньою європейською традицією, на осінніх пікніках прийнято прямо на відкритому вогні готувати смажені каштани. Плоди стають придатними до вживання через 30-60 хвилин. Тоді вони добре чистяться руками. Їдять їх, запиваючи виноградним соком.

Тож, можливо, винахідливі ужгородці вирішили підтримати добрі традиції західних сусідів…

zakarpatpost.net