Хто в Ужгороді заглядає ведмедикові під хвіст

Кумедний ведмедик у Новому районі на вулиці Легоцького протягом  тривалого часу радував дорослих і дітей.

Тваринку вже встигли полюбити як  мешканці мікрорайону, так і туристи, які охоче з нею фотографувалися.

Але нещодавно хтось відверто познущався над чотирилапим – зробивши йому «на м’якому місці» величезну дірку.

zakarpatpost.net вдалося побачити сліди розправи над ведмедем. Дивно, чому саме задня частина косолапого так приглянулася вуличним хуліганам?

А, можливо, хтось таким чином просто вирішив перетворити скульптурний елемент на скарбничку для збору коштів на ремонт доріг у місті?

Навряд чи… адже вандали керуються зовсім іншими мотивами.

Утім чи знайдеться тепер «ескулап», який  «полікує» – залатає тваринці сідницю?

Загалом ведмедів у місті над Ужем люблять. Скажімо, один із них у вигляді трансформера теж «мешкає» на Легоцького, інший – біля готелю «Закарпаття», кількох косолапих також виготовив та встановив у обласному центрі відомий скульптор Михайло Колодко.

Ініціативно у  місті над Ужем встановлювали ведмедів за часів каденції Сергія Ратушняка. Утім багато з них наразі понищено.

Кому ж заважають ведмеді-пам’ятники – залишається загадкою.

Однак за подібні дії передбачено кримінальну відповідальність (ст. 194 КК України «Умисне пошкодження або нищення майна»), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Тому якщо поліція знайде і покарає винних, можливо, актів вандалізму в обласному центрі стане набагато менше.

zakarpatpost.net