«Гастролери» з Ірану грабували закарпатців

Працівники кримінальної поліції Закарпаття провели спецоперацію та затримали групу іноземців, які викрали з пункту обміну валюти в Берегові 1400 доларів. Є підстави вважати, що ці люди можуть бути причетними до ряду інших злочинів, в тому числі міжнародних,  повідомили zakarpatpost.net у відділі комунікації Закарпатської поліції.

Учора, 27 вересня,  в Берегівський обмінник валюти зайшов невідомий чоловік арабської зовнішності. Він попросив розміняти 100 доларів. А коли пішов, то жінка виявила, що зникли 1400 доларів.

Поліція затримала автомобіль «Шевроле Лачетті» на київських номерах, в якому перебували 4 чоловіків східної зовнішності. Всі затримані є громадянами Ірану віком 33-43 роки, вони прилетіли до Києва в середині вересня цього року.

В машині іранців поліцейські знайшли гроші в сумі понад 57 тисяч гривень і велику суму в різній іноземній валюті. Зокрема, 47808 доларів США, 6330 євро, 690 канадських доларів, 35000 російських рублів. А ще – понад три мільйони іранських реалів, індійські рупії, польські злоті, казахські тенге.

Іранців затримано, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 ч.2 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та перевіряється їх причетність до інших злочинів.

zakarpatpost.net