У Закарпатті триває полювання на дітей

Наразі зафіксовано вже п’ять випадків намагань викрасти неповнолітніх.

Перший із них трапився ще на початку вересні в Ужгороді на вулиці Легоцького.

Про це у соцмережі Фейсбук повідомила мама малюка, що мало не потрапив до рук зловмисника, Наталія Тиводар.

“До моєї дитини підходив незнайомець і намагався вмовити піти з ним. На щастя, я була поряд – він не помітив мене! Коли дитина мене покликала і я наблизилася так, що він мене побачив, він швидко пішов геть. Пишу цей пост, тому що ця людина була не сама, його підвезли до нашого будинку на ЧОРНОМУ ДЖИПІ ВМW X5 на іноземних номерах, і ця машина стояла неподалік і чекала його! Бережіть своїх дітей! – зауважила жінка.

Відтак за схожим почерком невідомий намагався заманити в автівку й інших неповнолітніх.

«Співробітники ГУ НП у Закарпатській області проводять перевірку щодо чотирьох заяв від батьків, які стверджують, що невідомі намагалися заманити їхніх дітей у чорний позашляховик. Йдеться про два випадки, що мали місце в Ужгороді, та два — в Ужгородському районі. Усі заявники викладають ідентичну інформацію про те, що до дітей, які гралися на ігрових майданчиках, під′їжджав чорний автомобіль BMW X5 з іноземною реєстрацією, де невідомі особи, у різних випадках, пропонували дітям погратися, подивитися мультики чи пригоститися цукерками. Діти не піддалися на такі запрошення, натомість розповіли про дивних візитерів своїм батькам, а ті, у свою чергу, звернулися до правоохоронних органів» – заявила речниця ГУ НП у Закарпатській області Галина Сернівка.

Утім кілька днів тому аналогічний випадок трапився і в Хусті. Місцеву школярку, що поверталась додому після уроків, водій того ж чорного автомобіля намагався заманити в салон. Пропонуючи відвести дитину в кафе. На щастя, дівчинка втекла. Це zakarpatpost.net підтвердила адміністрація навчального закладу.

Населення не тільки Ужгорода й Хуста, але й інших куточків Закарпаття занепокоєне, адже в області орудує ймовірний маніяк. Кажуть, що дитина потрібна для трансплантації органів і для переправлення її за кордон.

Слід зазначити, що резонансним випадком наразі зацікавилися у столичній поліції. Тож є сподівання, що зловмисників незабаром буде знайдено. Принаймні, дуже хочеться у це вірити. А тим часом у школах проводять профілактичні бесіди з учнями, пояснюючи, яким чином діяти в аналогічних ситуаціях і як не піддатися на спокусу невідомих недоброзичливців.

 zakarpatpost.net

One thought on “У Закарпатті триває полювання на дітей

  • 29.09.2016 at 08:25
    Permalink

    Кожного дня бачу, як молоді мамочки ідуть по тротуару розмовляючи по мобільному, а десь з-заду плентається дитина, яку мамочка не бачить і не чує.
    Часто роблю зауваження таким безпечним мамочкам, кажучи:” Одного разу оглянешся, а твоєї дитини немає. “

Comments are closed.