В Ужгороді підсвітили філармонію

Цими днями обласна філармонія набула нового шарму. Відтепер вночі давня єврейська синагога у неомавританському стилі, що є однією з найбільш архітектурно вишуканих споруд Ужгорода, підсвічується.

Слід зазначити,що нещодавно, як повідомляв zakarpatpost.net, світлодіодні «шати» для темної пори доби отримав міст Масарика. А загалом вночі підсвічуються пішохідний міст, адмінбудівля Закарпатської обласної ради, Хрестовоздвиженський кафедральний собор на Капітульній, спеціалізована школа №3 імені Томаша Масарика на набережній Незалежності, католицький костел святого Юрія на Волошина та кілька приватних будинків у центральній частині міста.

Між іншим, підсвітити філармонію міський голова Богдан Андріїв планував ще торік. Зокрема, у грудні минулого року він заявив, що архітектурна пам’ятка повинна бути помітною у вечірній панорамі міста. Тож відрадно, що слово керманич Ужгорода таки дотримав.

Між іншим, не завадило б у обласному центрі підсвітити ще кілька знакових історичних споруд, скажімо, Закарпатський обласний український музично-драматичний театр, академічний обласний театр ляльок “БАВКА”, художній музей імені Йосипа Бокшая, біля якого наразі світять старі ліхтарні стовпи, але якби вночі фасад будівлі було оснащено ілюмінацією, споруда взагалі мала б неперевершений вигляд.

Крім того, беручи добрий приклад від сусідів, приміром, зі Львова, було б непогано організовувати нічні екскурсії містом. Передусім, до серця Ужгорода – середньовічного замку. Утім для цього також не завадило б підсвітити мури.  Тоді б уночі загадкова фортифікаційна споруда випромінювала таку енергетику таємничості, у яку б хотілося поринути як місцевим мешканцям, так і туристам.

Наше місто повинно бути привабливим у будь-яку пору доби, але в сутінках воно особливе, бо ніби отримує друге дихання, оживає в іншому ритмі. Тож додавши деяким об’єктам лише трохи різнобарвної ілюмінації, Ужгород у темряві може стати таким же казковим, таким же гарним, як кращі європейські столиці.

zakarpatpost.net