На набережній Незалежності в Ужгороді відкрилася «виставка» одягу

Сьогодні зранку на сміттєвих контейнерах на набережній Незалежності можна було помітити акуратно виставлені елементи гардеробу.

Свідком того, як осінні речі чекали на охочих їх забрати, став і zakarpatpost.net. Містяни, у свою чергу, метушилися: що ж це за доброчинна акція.

Справа в тому, що в країнах Європи такі заходи є звичною традицією. Приміром, у Німеччині, де заборонено викидати будь-які речі і за порушення норм передбачається серйозний штраф, подібні «виставки» проводяться часто. «Шпермель» є невід’ємною частиною життя тамтешнього населення.

Таким чином європейці позбавляються від зайвих пральних машин, холодильників, меблів, одягу, які залишають звечора прямо біля своїх будинків. Про це, між іншим, добре відомо і закарпатцям, які нерідко полюють на хорошу «поживу», яку потім приводять додому і продають  за непогані грошві. Утім головною метою «шпермерлів» є допомога соціально незахищеним категоріям населення. Вбогі без сорому забирають з імпровізованих «звалищ» все, що їм сподобається.

Тож чому б в Ужгороді не проводити подібні заходи на більш серйозному рівні? Адже бідних серед мешканців міста достатньо, а в кожного з нас у той же час вдома знайдеться чимало непотрібних речей, які можна віддати нужденним задарма.

zakarpatpost.net