Маленька ужгородка Люба та її бісеротерапія

Дівчинку Любу в Ужгороді багато хто знає. Вона часто гуляє вулицями міста з собачкою Нікою і крихітний пекінес завжди слухає свою юну господиню.

Утім… іншим захопленням школярки є виготовлення квітів з намистин. Вірніше, вона зазвичай допомагає виплітати їх батькам та час від часу пропонує придбати вироби перехожим.

-Бісероплетіння – цікаве хобі, – каже zakarpatpost.net Люба. – Робити з бісеру квіти та дерева не дуже складно, але для цього  треба мати спеціальний пристрій, з допомогою якого намистинки наносяться на дротики. Крім того,  варто запастися і самими підручними матеріалами. Їх можна придбати у спеціальних магазинах. Для одних виробів підходить дешевша, українська сировина, для інших же потрібна дорожча, чеська. Крім того, із гіпсу потрібно залити основу. Коли вона застигне, її треба зафарбувати, прикріпити до неї деталі і залакувати. Основну частину робіт виконують дорослі. Однак я можу вже й сама щось нафантазувати.

Дівчинка каже, що дуже любить природу, тому серед робіт переважають саме рослинні композиції. А ще вона мріє навчитися виплітати різних тваринок, у тому числі – фантастичних.

-Мене надихає все, що бачу, але найбільше – довкілля. Кожна квітка цікава і унікальна, – розмірковує маленька рукодільниця. – У майбутньому ускладнюватиму композиції, видумуватиму нові елементи. Мені хочеться побувати на деяких виставках хенд-мейду, обмінятися досвідом із дорослими умілицями, поспілкуватися з однодумцями.

Люба каже, що в її оселі багато виробів ручної роботи, бо вся родина полюбляє майструвати, навіть пухнаста Ніка допомагає господині у творчості.

-Коли поруч зі мною моя чотирилапа подруга, піднімається настрій і мені легше думати, – усміхається рукодільниця. – Собаки – мої улюблені тварини. Вони дуже розумні істоти і вірні друзі. Я неодмінно виплету для Ніки різні прикраси, аби вона була гарною.

Дивлячись на цю усміхнену і привітну дівчинку, справді віриться, що вона зробить ще багато цікавого і корисного не тільки для своєї домашньої улюблениці, але й для інших, адже її дитячі мрії надзвичайно світлі і щирі.

zakarpatpost.net