У Боздоського парку з’явилася надія на відродження

Багатостраждальний Боздоський парк із року в рік занепадає, а тим часом мешканці міста не мають нормального місця для проведення дозвілля на лоні природи.

Доля парку не раз обговорювалася, кілька разів навіть робилися спроби його відродження, однак наразі маємо те, що маємо.

Про пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення вже не раз писав zakarpatpost.net.

А нещодавно, зі слів першого заступника Ужгородського міського голови Іштвана Цапа, у парку з’явилася надія на відродження, зокрема, знайдено кошти на реалізацію інвестиційного проекту з будівництва рекреаційно-спортивного комплексу “Aquatic Center Uzhgorod”.

«Сьогодні з міським головою Богданом Андріївом у ході робочої зустрічі з народним депутатом Робертом Горватом, президентом Федерації плавання України Дмитром Качуровським, генеральним секретарем Федерації плавання України Андрієм Власковим, першим віце-президентом Федерації Володимиром Шуміліним та головою Федерації водних видів спорту в Закарпатській області Робертом Левицьким плідно попрацювали над основними положеннями концепції інвестиційного проекту “Aquatic Center Uzhgorod” – спортивно-рекреаційного центру міжнародного рівня. З огляду на наявність в Ужгороді унікальних геотермальних джерел, в нашому місті існують унікальні передумови для розбудови зазначеного комплексу. Керівники Федерації плавання України висловили свою чітку позицію – концепція має всі шанси для успішної реалізації. Дуже важливо, що навколо реалізації проекту “Aquatic Center Uzhgorod”, мабуть вперше, об’єдналися міська влада, обласна, народні депутати, незалежно від партійних прапорів, чому, власне, прикладів наше Закарпаття раніше не знало. Це ж добре і для Ужгорода, і для Закарпаття мати гарну відпочинкову зону, в яку б з’їжджалися туристи з інших областей та із-за кордону, яка б приносила задоволення самим краянам» – заявив пан Іштван.

Нагадаємо, що Боздоський парк (колишній Комсомольський) відкрився у 1954 році. Він займає площу  58 гектарів і ділиться на три основних зони: господарську, атракцій та зелену.  На його території є понад 4000 видів унікальних рослин, у тому числі таких екзотичних дерев, як сосна чорна, тополя бальзамічна, верба вавилонська, софора японська, клен цукровий, бамбук курильський, каштан їстивний, верба Матсуди, платан західний тощо.

zakarpatpost.net