Ужгородців хвилює стан доріг, ремонт покрівель та каналізаційної мережі

Близько сотні ужгородців прийшли сьогодні на особистий прийом до міського голови Ужгорода Богдана Андріїва.

Зокрема, четверо ужгородок, чиї діти хворі на цукровий діабет, просили допомоги для придбання витратних матеріалів для інсулінових помп. В Ужгороді діє програма профілактики, діагностики та лікування цукрового діабету у населення, однак, за словами представника відділу охорони здоров’я міськради, коштів на придбання витратних матеріалів для помп там не передбачено. Тож міський голова дав доручення негайно розробити зміни до програми, щоб підтримати хворих дітей, які користуються інсуліновими помпами, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Чимало було питань щодо ремонту доріг, покрівель, мереж. Скаржилися, скажімо, що в дворі вулична зливова каналізація вище за рівнем, ніж внутрішньобудинкова, тому дощові стоки потрапляють у систему і підтоплюють двір та підвали. Просили полагодити дах будинку №6 на Гойди і ще одного на вулиці Добрянського. До приватних будинків позаду супермаркету «Епіцентр», які належать до вулиці Баб’яка, просили прокласти дорогу, бо нині там живе вже 15 родин, а дороги ніколи й не було. У багатоповерхівці на вулиці Заньковецької вже майже два десятиліття не працює ліфт, тому голова ОСББ прийшла клопотати, щоб знайшли варіант його відновити, можливо, із залученням співфінансування мешканців або й кредиту банку.

Жінка з вулиці Ужанської нарікала, що на тротуарі хтось самовільно встановив лежачого поліцейського, а мешканці вулиці Панькевича просили знайти управу на власників магазину в багатоповерхівці – ОСББ вони не сплачують і не прибирають територію біля будинку. Жінка з маленькою дитиною прийшла скаржитися, що в ЖРЕРі не дають їй довідку про склад сім’ї – через борги за квартплату.

Традиційно зверталися і щодо виділення землі, хоча, як відомо, в місті триває інвентаризація ділянок і наразі діє мораторій на їх виділення всім, крім учасників бойових дій.

Чимало було прохань і про матеріальну допомогу, насамперед на лікування. Молода жінка з переселенців із Луганщини просила матеріальну допомогу, поки триває її оформлення на військову службу.

Навіть суперечки із сусідами, які проводять ремонти, шумлять, збираються облаштовувати пекарню, були темою звернень до міського голови.

Більшість звернень ужгородців Богдан Андріїв вирішував одразу – під час прийому були присутні керівники багатьох структурних підрозділів і вони давали детальні роз’яснення, консультації. За окремими питаннями міський голова дав відповідні доручення.

zakarpatpost.net