Чому зі скверу на Корятовича в Ужгороді не зробити відпочинкову зону?

Сквер на площі Корятовича, навпроти «зеленого» ринку є однією з територій, яка перебуває у доволі занедбаному стані. Зелена зона у середмісті захаращена – там поламано лавиці, на газонах складено порожні ящики та різний непотріб.

-Гарне затишне місце у самому серці обласного центру занепадає. А там часом на Корятовича немає зони відпочинку, – каже zakarpatpost.net  ужгородка Зінаїда Габор. – Як на мене, у міських умовах кожен клаптик землі потрібно використовувати раціонально. У нас тут немає безкраїх полів і густих лісів, але в той же час мешканцям міста хочеться мати у рідному населеному пункті хоч невеличку часточку живої природи.

Слід зазначити, що у сквері ростуть дві унікальні рослини, які називають адамовим яблуком. Одне з дерев висаджене ще в другій половині ХХ століття. Павлонія в Україні взагалі є надзвичайно рідкісною і, як правило, її можна побачити лише у ботанічних садах. В Ужгороді ж дерево, назване на честь російської принцеси Анни Павлівни, дочки Павла І, яка згодом стала королевою Нідерландів, росте прямо в центрі міста і у період цвітіння захоплює перехожих фіолетово-блакитним квітом, що за формою нагадує дзвіночки.

Тож маючи такі безцінні блага гріх не використовувати їх із користю для ужгородців. Адже потрібно прикласти зовсім небагато сил і знайти не таку вже й велику суму грошей у міській казні, аби привести сквер до належного вигляду. Для цього  треба передусім оновити огорожу, викласти тротуарні доріжки і встановити кілька лавиць…

Але й самим мешканцям міста слід ставитись до комунального майна більш відповідально. Для чого, як кажуть, плювати у власний колодязь, або смітити іншим під ніс… Невже у нас живуть за принципом: а після нас хай і трава не росте?

Сумно, але любити Ужгород потрібно конкретними справами, а не тільки на словах …

zakarpatpost.net