Щойно відремонтовану дорогу на Виноградівшині тракторист проорав плугом

Між селами Неветленфолу та Пийтерфолво (Виноградівський район) місцевий фермер проорав плугом щойно відремонтовану трасу М-26 «Дяково – Вилок». Дорога міжнародного значення, яка веде до єдиного на Закарпатті вантажного пункту пропуску на українсько-румунському кордоні, капітально не ремонтувалася з часу здобуття Україною незалежності. Минулого року місцеві мешканці навіть заблокували тут рух транспорту, вимагаючи залатати ями, по яких на звичайній машині неможливо було проїхати. Цього року з великими зусиллями вдалося вибити понад 30 мільйонів гривень для капремонту дороги, яка є обличчям України для всіх, хто заїжджає сюди з Румунії. Оскільки збоку розташовані поля, дорожники зробили 24 асфальтні заїзди для сільгосптехніки, для повного завершення ремонту залишилося нанести розмітку, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

– Наступного тижня запланували урочисте відкриття дороги, і ось нате! – обурюється голова ОДА Геннадій Москаль. – Якийсь тракторист із с.Пийтерфолво, не захотівши проїхати кількасот метрів до заїзду, звернув прямо з дороги на свою ділянку й проорав плугом асфальтне покриття. Залишив свій слід в історії села…І знаєте, що цікаво? Ніхто й не думає перекривати дорогу і вимагати покарати «народного умільця», всі сидять тихо, наче так і має бути. Сільський голова навіть обурюється: «А що там такого? Він же не 200 метрів проорав…» Тепер думаю – чи варто взагалі будувати дорогу для таких, перепрошую, «дикунів»?

Тракториста, який зіпсував дорожнє покриття, шукають правоохоронці, щоб притягнути до адміністративної відповідальності.

zakarpatpost.net