На Капушанській в Ужгороді кладовище дерев

Ще за міського голови минулої каденції в Ужгороді вирізали цілу алею дерев на Капушанській. Наразі від них вздовж транспортної артерії видніються лише пеньки.

Нагадує таке видовище кладовище зелених насаджень. Пні – ніби надгробки, до того ж іще й «уквітчані»… правда, не вінками, а грибами та сміттям.

На жаль, вигляд від останків колись могутніх дерев зовсім не естетичний. У цьому довелося пересвідчитися і zakarpatpost.net. Крім того, замість знищених насаджень нові досі ніхто так і не посадив.

Взагалі в Ужгороді з деревами ситуація доволі непроста. Досить згадати лише ситуацію з «кронуванням» каштанів на Київській набережній.

 «Ужгород колись був дуже зеленим, у ньому було чимало скверів, парків. Зелене будівництво у місті – давня традиція. Ужгород будувався як зелене місто. За останні десятки років ми бачимо, що зелені наснаження здають свої позиції забудові. Майже зникло озеленення однорічними рослинами. Немає клумб, квітників, газонів врешті-решт», – каже кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри ботаніки Олег Колесник.

Сумно, що в обласному центрі Закарпаття, який знаходиться майже в серці самих Карпат, недостатньо дерев… І хочеться ввірити, що навесні озеленення в Ужгороді пройде по-новому, адже в міських умовах зелені зони є хоча б маленьким клаптиком  живої природи.

zakarpatpost.net