Ужгородці проводять естафету «Посади дерево – врятуй Карпати»

Цими днями ужгороднець Владислав Харлов із дружиною Наталією розпочав цікаву та корисну «зелену» справу. Подружжя разом із друзями у горах висадило саджанці дуба і закликає долучитися до відновлення природних багатств  громадськість Закарпаття.

«Подорожуючи Карпатами кожен помітив, як змінилася природа: облисіли гори, зміліли річки, майже всюди сліди людей у вигляді сміття. Минулої неділі з дружиною та друзями Vladimir Demeter і Evgenija Rusyn втілили в життя те, що вже давно було в планах. А саме поїхали в гори, знайшли вирубку і посадили 30 саджанців дуба. Після завершення забрали сміття, яке очевидно покинули після себе ті, хто рубав наш ліс. Та нехай це буде на їхній совісті, а ми чудово провели день, іще й грибів назбирали 🙂
Усвідомлюємо, те що зробили ми – крапля в морі, але це краще ніж нічого. Передаємо естафету єдиним хорошим ЛІСОРУБАМ -Ужгородські лісоруби / Uzhhorod Lumberjacks, діючим Чемпіонам України, які прославляють наш край і 08.10 на стадіоні “Авангард” будуть боротися за бронзу Чемпіонату України (вища ліга). Разом з тим закликаємо долучитись: Федора Шандора, Олександра Волосянського, Томаша Деяка, Віктора Щадея, Олександра Ігната, Юрія Марценишина, а також Патрульну поліцію Ужгорода та Мукачева (ми в вас віримо), Сергея Денисенка, Степана Жука, Володи мира Феськова, Віталія Зганича, Генрі Моша та всіх, хто вважає себе патріотом, хто любить наше Закарпаття і готовий це довести ділом! Умови наступні: Садимо мінімум 3 дерева, після виконання показуємо фото або відео звіт. Передаємо естафету мінімум 3 закарпатцям. Час пішов – у вас 2 тижні!!!

P.S. Саджанці дерев можна взяти в місцях, де вони з”явились самосадом (ростуть густо або під великими деревами, які приглушують їхній ріст). Садити бажано в тих місцях, де дерева були винищині безглуздою вирубкою.

Окрема подяка Йосипу Волосянському, який був для нас у якості провідника», написав у соцмережі Фейсбук Владислав Харлов.

Слід зазначити, що висаджуючи дерева, активісти рятують край від екологічних лих, а Карпати – від загибелі. Тому кожен, хто долучиться до хорошої справи, може зробити посильний вклад у охорону довкілля.

Колектив редакції zakarpatpost.net також готовий підтримати «зелену» акцію і висадити саджанці молодих дерев у лісах області.

zakarpatpost.net