Зараз діти найбільше ненавидять школу

zakarpatpost.net вирішив зробити експеримент і запитати дітей про те, якими вони бачать певні життєві ситуації та як би на них відреагували. У нашій новій рубриці подаватимемо різні роздуми та міркування підростаючого покоління. Не дарма ж кажуть, що вустами дитини говорить істина…

Тож ось яким побачила майбутнє Закарпаття побачила 11-річна дівчинка Софія з Ужгорода.

Наша область має дивовижну природу і ліси є одним із найбільших багатств. На жаль, їх постійно знищують і продають за кордон.  Нам залишаються тільки лисі гори і пересохлі ріки. Скоро діти як у музей будуть їздити в села дивитись на осанні дерева Карпат. Якщо цей процес не зупинити, скоро в нас не буде навіть туристів.  А ще вирубка лісів призводить і до загибелі тварин, птахів, риби. А вони не винні, що дехто з людей думає тільки про себе. В майбутньому хотілося б, щоб природа оберігалася, щоб мисливці не полювали на вовків та ведмедів, лисиць та кабанів, диких качок та косуль. Кожна тварина має якесь призначення і потрібна. Погано, що дехто перетворюється на вбивцю і відбирає життя від інших. І не має значення чи гинуть люди, чи тварини.

Мрію також, щоб закарпатці замислилися над своїм здоров’ям, щоб займалися спортом і більше часу проводили на природі.

Ще потрібно задуматися про їжу. У Едемі первісні люди збирали яблука, груші, персики, банани та ягоди. Наші брати менші мирно ходили поруч і ніхто не зазіхав на їх життя.

Ще мені хочеться, щоб закарпатці могли вільно без візи їздити у всі країни світу, відвідувати зоопарки, аквапарки та ботанічні сади в Англії, США, Франції, Німеччині.

У освіті теж мрію про зміни. Уроки мають проходити так, щоб дітям хотілося ходити у школу. Але зараз більшість учнів її ненавидять. Думаю, що причина не в дітях, а в тому, що реформи є неправильними.

Також хочу, щоб не було контрабанди і корупції. Хочеться, щоб у нашій області була влада, яка турбується про закарпатців.

Майбутнє нашої прекрасної землі бачу щасливим. Але кожен із нас має щось зробити для цього. Великі зміни починаються з маленьких кроків.

zakarpatpost.net