Відтепер уже й на Міжгірщині можна отримати закордонний паспорт

Від сьогодні жителі гірської Міжгірщини можуть оформити закордонний паспорт у себе в районі. На базі Міжгірського районного сектора міграційної служби області відкрили нову робочу станцію з оформлення біометричних документів.

 “Цей невеликий кабінет дозволить вирішити одне з проблемних питань району, де 80% жителів працюють за кордоном і відповідно часто виїжджають– зауважив на відкритті голова Міжгірської районної ради Василь Щур.- Це подія для людей, яка відбулася завдяки консолідації зусиль усіх гілок влади, міграційної служби краю та громади селища”.

Роками,  аби отримати закордонний паспорт, людям доводилося двічі долати майже 150-кілометрову відстань до Ужгорода або 60-кілометрову- до Хуста. А це зайве витрачені час та гроші.

         Одним з перших переваги нового кабінету відзначив  житель села Майдан Роберт Френіс. Молодий чоловік подав документи на  біометричний закордонний паспорт. Сама процедура зайняла 15 хвилин. І вже за місяць він отримає бажаний документ.

На закупівлю робочої станції з оформлення біометричних документів місцевою владою було виділено 320 тисяч гривень.  Із запровадженнямпослуги з оформлення та видачі паспорта громадянинаУкраїни для виїзду за кордон на території району цястаттянадходжень до місцевого бюджету лише  зростатиме, повідомила zakarpatpost.net головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області Ольга Поштак.

Начальник ГУДМС України в Закарпатській області Ігор Михайлишинповідомив, щомісяця одним територіальним підрозділом міграційної служби краю оформляється в середньому півтисячі закордонних паспортів. У 2015 році надходження до місцевих бюджетів склали 25 мільйонів 66 тисяч гривень, за 9 місяців цього року вже понад 21 з половиною мільйон гривень.Робоча станція з оформлення біометричних документів на базі Міжгірського районного сектора міграційної служби стала 13 на карті Закарпаття, де можна оформити закордонний паспорт та ID-картку.

zakarpatpost.net