Анонс. Закарпатці починають масово квасити

Цей рік видався досить врожайним на капусту, а зараз триває саме пора квашення. Тож закарпатські хазяйки охоче погодились поділитись секретами її приготування.

Марія Тацюн квасить капусту давно, відколи вийшла заміж, але тільки для своєї родини. Завжди готує кілька різних видів. Використовує в господарстві навіть розсіл, каже, що він є дуже корисним для здоров’я.

-На зиму у мене завжди є капуста власного приготування, до того ж усі овочі вирощую в себе на городі. До речі, сам виробничий процес нескладний, – запевняє 61-річна ґаздиня. – Отже, беру дубову діжку. На дно кладу листя та гілочки дуба, інколи – листочки смородини і вишні, лавровий лист, чорний перець горошок, тмин, насіння кропу. Потім шинкую окремо капусту, моркву і червоний буряк. Роблю це за допомогою спеціального дялова (шинквіки), який дістався мені у спадок ще від бабусі – Пелагії Чопей із Кошелева.  – Відтак – усі компоненти змішую, притрушую духмяним меленим перцем і солю за смаком, без води, про це і більше Ви можете дізнатися у свіжому номері газети «НЕДІЛЯ».

Шкільне тепло, якого не буде?

Після резонансу в ЗМІ «кримінальні» котельні в школах Хустщини почали аврально ремонтувати

Випив за кермом? Плати 100 тисяч!

Водіння у нетверезому стані може подорожчати до 100 тисяч гривень

Паспорти подешевшають

Вартість біометричного паспорта для виїзду за кордон може зменшитися.

Диво посеред закарпатських гір

Озеро Бребенескул – найвище в Україні гірське озеро

Читайте у свіжому номері газети «НЕДІЛЯ».

zakarpatpost.net