В Ужгороді буде монумент Героям АТО

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні, напередодні Дня захисника України, побував на презентації проекту монументу Героям, які віддали життя за Україну під час проведення антитерористичної операції.

Представили проект в обласній адміністрації начальник управління культури Вікторія Фролова та автор – скульптор Василь Олашин. Саме ця робота визнана найкращою у ході конкурсу, оголошеного Закарпатською обласною адміністрацією. Проекти подавалися з 13 березня до 13 травня цього року, три найкращі роботи експонувалися у фойє будівлі на Народній, пройшли широке фахове і громадське обговорення, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Із Василем Олашиним укладено угоду на спорудження монументу на Пагорбі Слави, планується завершити його зведення до Дня захисника України у 2017 році.

Автор детально розповів про задум – буде фігура матері і дитини, які символізують зародження і продовження життя, а також стела, яка розташовуватиметься кутом до фігури. Все буде виконано в граніті і бронзі, на підвищенні входу на Пагорб Слави.

На презентації були також журналісти, учасники АТО, скульптори і митці та всі зацікавлені у зведенні монументу.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, що потрібно комплексно розглянути зведення монументу і облаштування всієї прилеглої площі, врахувати питання озеленення, підсвічування, пандусів, дотриматися процедур підготовки до зведення пам’ятника, визначення виконавця робіт із благоустрою.

 zakarpatpost.net