В Ужгороді пройшла екскурсія до місць міжвоєнної архітектури. Вивчали політичний символізм Закарпаття

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступники, керуючий справами і секретар міської ради, працівники структурних підрозділів, депутати сьогодні побували на екскурсії чехословацькими кварталами Ужгорода, організованій для чиновників у рамках триденних заходів «Міжвоєнна архітектура Ужгорода» від Арт-центру «Кубло», повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Один із найкреативніших екскурсоводів нашого міста – Владислав Товтин – розповів багато цікавого про район Малого Галагова, особливості будівель, площ, започаткування липової алеї, політичний символізм, чому було обрано саме цю породу дерев та багато іншого.

Арт-центр «Кубло» 13,15, 16 та 17-го жовтня в Ужгороді проводить виставку «Міжвоєнна архітектура Ужгорода». У суботу, 15 жовтня, з 11 години автори виставки – Романа Фіалова (Чехія), Андрій Хархаліс (Львів) – запрошують на пізнавальну лекцію; о 12.00 – офіційне відкриття виставки; о 13.00 – лекція «Функціоналізм: потенціал «невидимої» архітектури», яку прочитає Мар’яна Куземська (кафедра культурології УКУ, «Інститут міста Львів»). У неділю, 16 жовтня, всіх охочих запрошують на сімейний квест чеськими кварталами, а в понеділок, 17-го, у малій залі міської ради відбудеться «круглий стіл» з питань культурної спадщини. Запрошують усіх бажаючих.

zakarpatpost.net