Іван Молот має намір навідатися й до інших установ, які закриваються від громадськості кодовими замками

Справа про ужгородця Івана Данацка, який нещодавно навідався до міської прокуратури з кувалдою набула неабиякого розголосу. Чоловіка і затримала поліція, і від нього просили посвідчення на кувалду, і прозвали Іваном Молотом. Навідався він разом Ларисою Приходько, Ростиславом Цьомою та іншими активістами й до адмінбудівлі апеляційного суду, і до Ужгородської міської ради, навіть зустрівся з очільником міста Богданом Андріївом. Слід зазначити, що мер повівся достойно, хоча молот його насторожив.

Сам же пан Іван у соцмережі Фейсбук написав: «Я спокійно взяв на плече “зброю пролетаріату” і пішов до Ужгородської міської ради. На годинці було рівно 13.00, двері були замкнуті, вільного доступу на третьому поверсі до кабінету мера Андрієва Б.Є та інших приміщень не було але я для себе вирішив, що розбиваю замки тільки на тих об’єктах, де в робочі години чиниться беззаконня. Тому позвонив у домофон на, що вийшов Андріїв Б.Є, з яким “гаряче” поспілкувались і отримав обіцянку, яка зафіксована на декілька відеокамер, що на слідуючий тиждень Вони самі демонтують замки і створять вільний доступ до всіх адміністративних приміщень.
А далі був Закарпатський апеляційний суд, куди потім приїхала поліція і слідчо-оперативна група, де була розмова з суддями та В.О. керівником апарату суду, де також дійшли згоди, що на слідуючий тиждень, всі громадяни Закарпаття, отримають офіційну відповідь на сайті суду про ситуацію з вільним доступом до адміністративної будівлі та законність встановлення кодових замків.».

Між іншим, проти активіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за те, що він зламав кодовий замок на вході до військової прокуратури та конфіскувала кувалду.

«Йде третій рік нашої боротьби з системою.
Три роки нас “каруселять” по всім відомствам від районної прокуратури до Генеральної, від міськрайонного суду до Верховного і від районного віділу міліції до міністерства поліції, а ми не здаємось! Вони почали встановлювати кодові замки і відгородились від своїх роботодавців та від тих людей, які змушують їх працювати, а ми взяли – кувалду! Тільки після “радикальних” дій ми побачили ПЕРШІ МАЛЕНЬКІ ПЕРЕМОГИ!» – заявив Іван Дапнацко.

Реакція громадськості на вчинок Івана Молота була різною, хтось обурювався, хтось сміявся, хтось дякував… Утім наскільки комічно не виглядав би Данацко, він має рацію в тому, що державні органи не повинні відгороджуватися від людей ні парканами, ні залізними дверима, ні електронними замками.

zakarpatpost.net