В Ужгороді побував відомий урбаніст Урс Томанн

Питання розробки стратегії Ужгорода на найближчі 20 років відомий  урбаніст обговорив разом із першим заступником Іштваном Цапом, керівником управління економіки та підприємництва Ужгородської міської ради Ольгою Травіною, радником міського голови на громадських засадах Маріанною Собран та громадською активісткою, членом робочої групи з розробки стратегії Людмилою Лівак.

Міський голова поінформував Томанна, що вже півроку працює робоча група з представників міської ради, науковців, громадських організацій, які вже напрацювали певний базис для подальшої розробки стратегії Ужгорода. Але на певному етапі постало питання про координатора, який би міг очолити цей процес, і це має бути фахова людина з практичним досвідом такої роботи, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Богдан Андріїв подякував Урсу Томанну за те, що знайшов можливість приїхати до нашого міста і поділитися своїми думками щодо стратегії розвитку Ужгорода.
До речі, Урс Томанн – один із претендентів на координатора розробки стратегії нашого міста. Він відомий швейцарський урбаніст, розробляв стратегію розвитку Вінниці, Івано-Франківська, Краматорська. Цього року працює над розвитком ще чотирьох українських міст, створював у Києві школу урбаністики. Спеціалізується на стратегічному територіальному плануванні, інтегрованих транспортних системах, регенерації багатофункціональних територій та розширенні міст.

zakarpatpost.net