Представник уряду Угорщини пообіцяв створити закарпатцям належні умови перетину кордону

Уряду Угорщини надзвичайно важлива співпраця з сусідніми регіонами, особливо із Закарпаттям.

Одне з пріоритетних завдань в цьому напрямку – створення умов для спрощення перетину кордону громадянами, розбудова належної інфраструктури.

Про це заявив Міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані за результатами зустрічі з керівництвом Закарпаття 18 жовтня.

Представник уряду сусідньої країни, заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік та голова облради Михайло Рівіс обговорили питання економічної співпраці та транскордонного співробітництва. У зустрічі також взяли участь заступник голови облради Йосип Борто, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло, повідомили виданню zakarpatpost.net у прес-службі ОДА.

– Угорщина, з огляду на «міграційні» процесі в Європі, нині посилює охорону своїх кордонів. Водночас це жодним чином не повинно перешкоджати вільному руху мешканців прикордонних регіонів, – наголосив Л. Трочані. – Ми повинні створити всі умови – юридичні, інфраструктурні – аби полегшити та покращити умови перетину державних рубежів.

Так під час зустрічі, зокрема,  йшлося про розбудову пункту пропуску зі спільним митним та прикордонним контролем у с. Велика Паладь на Виноградівщині. «Наразі наші партнери висловили готовність всебічно вивчити це питання, адже ЄС має досвід роботи таких пунктів пропуску», – повідомив М. Рівіс.

Міністр юстиції Угорщини також наголосив на важливості економічної співпраці, створення належних умов для інвестування та ведення бізнесу: «Важливі елементи співпраці в цьому напрямку – вільна конкуренція, закупівлі, боротьба з корупцією. Угорщина готова поділитися досвідом своїх напрацювань з українськими фахівцями».

zakarpatpost.net